Ga naar Content
West-Friesland

NS betaalt mee aan zichtscherm langs keerspoor Hoorn, geluidscherm komt er niet

21 november 2018, 10.08 uur · Aangepast 21 november 2018, 10.58 uur
Door: · Foto: ANP

De NS gaat meebetalen aan een zichtscherm langs het keerspoor in Kersenboogerd. Dat is een opsteker voor omwonenden, al zijn zij nog niet helemaal tevreden. Met het scherm worden de treinen weliswaar aan het oog onttrokken, maar de geluidsoverlast blijft.

Het Noordhollands Dagblad meldt vandaag dat de NS bereid is een bedrag van 225.000 euro te betalen voor een zichtscherm. Met dat scherm worden de treinen op het keerspoor, een plek waar de intercity de sprinter indien nodig kan inhalen, aan het zicht onttrokken. 

Dit laten de burgemeester en wethouders per brief weten. Het Hoorns college had eerder al aangegeven de helft van het benodigde bedrag te willen betalen. Vooral bewoners van de Plevier en het Jacques Bloemhof zeggen dat ze last hebben van de voorbijdenderende treinen.

Lees ook: Verkeer A7 zorgt voor slapeloze nachten in Hoorn: "Een permanente ruis, en dan heel hard"

Andere oplossing
Een andere oplossing kan het aanpassen van de dienstregeling zijn, al heeft de NS inmiddels aangegeven dat zij daar niets in ziet. Het college gaat nu met de bewoners van de Plevier en het Jacques Bloemhof in gesprek over het zichtscherm. 

Veel geluidsoverlast
Toch zijn de bewoners nog niet helemaal tevreden, want ze hebben ook last van het geluid dat de voorbijdenderende treinen produceren. Daarom willen ze behalve een zichtscherm ook een geluidwerend scherm. Eerder dit jaar heeft het college aangegeven dat zo'n scherm er niet komt. Het college is bang dat iedereen die langs het spoor woont dan zo'n scherm gaat eisen.  

In december komt het college met een voorstel, in januari zal dit aan de commissie en de raad worden voorgelegd. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!