Start van hoofdcontent

West-Friesland

NL
V

"Intertoys hoort gewoon thuis in het straatbeeld van Enkhuizen"

13 februari 2019, 11.05 uur · Aangepast 14 februari 2019, 17.06 uur
Door Lotte Stekelbos · Foto: ANP

Speelgoedconcern Intertoys verkeert in zwaar weer, maar dit nieuws komt op lokaal niveau als een verrassing. "Er is in Enkhuizen gewoon plaats voor een speelgoedwinkel", meent voormalig Intertoys-franchisenemer Dick Beemster, die tot juni 2018 de winkel in Enkhuizen in beheerde.

De fysieke speelgoedketen Intertoys moet opboksen tegen de vele online verkooppunten van speelgoed. Bijna 40 procent van het speelgoed in Nederland zou online worden verkocht. Deze groei is zo hoog dat Intertoys de winkelaankopen flink ziet dalen. Het zou daarom onvermijdelijk zijn dat verschillende winkels hun deuren moeten sluiten.

Dat is schrikken voor het personeel van de verschillende Intertoys-winkels in de regio. Dat hun banen nu op de tocht staan, is volgens voormalig Intertoys-franchisenemer Dick Beemster erg vervelend. "Ik leef mee met alle franchisenemers in het land. Deze mensen zijn compleet vervlochten met dit mooie product, met dit leuke speelgoed", vertelt hij.

Lees ook: Intertoys vraagt uitstel van betaling aan

Voor de voormalig franchisenemer kwam het nieuws als een 'volslagen verrassing'. "Dat de grootste speelgoedketen misschien verdwijnt uit het straatbeeld, verwacht ik niet. Het is nog steeds druk in de winkel. Er is meer dan genoeg plaats in Enkhuizen voor een speelgoedwinkel. De klandizie is er", zegt hij overtuigend.

Volgens Beemster is er nu creativiteit nodig om het roer om te gooien, maar hij ziet dit positief in. Op dit moment is het nog niet bekend of en hoeveel Intertoys-winkels er gaan sluiten in de toekomst.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!