Noord-Holland

NL
V

Intertoys vraagt uitstel van betaling aan

12 februari 2019, 15.53 uur · Aangepast 12 februari 2019, 16.56 uur · Foto: ANP

Intertoys heeft uitstel van betaling aangevraagd. De speelgoedwinkel neemt de stap "onder druk van aanhoudende zware marktomstandigheden", staat in een verklaring.

Volgens Intertoys is er een "stevige herstructurering van de huidige organisatie" nodig. Op korte termijn zijn er geen gevolgen voor de winkels. Die blijven dus gewoon open. 

Volgens Intertoys is de aanleiding voor "deze vergaande stap" de aanhoudende druk op de hele detailhandel. Er wordt veel meer online verkocht en daardoor lopen inkomsten van speelgoedwinkels terug. Roland Armbruster, CEO Intertoys: "Wij betreuren de huidige onzekerheid die dit creëert voor iedereen bij Intertoys inclusief medewerkers, franchisenemers en leveranciers, maar de marktontwikkelingen in de afgelopen jaren geven geen ander alternatief. Wij zijn met een aantal partijen in gesprek over verdere samenwerking en zullen ons uiterste best doen dit proces op een zo goed mogelijke wijze voor alle betrokkenen uit te voeren."

300 winkels
Bij Intertoys werken ruim 3.200 medewerkers, verspreid over 300 winkels in Nederland en België. Er zijn ook ruim 100 franchisenemers in Nederland. In Noord-Holland zitten ook veel winkels. Onder meer in Haarlem, Alkmaar, Hoorn, Heerhugowaard, Zaandam, Schagen en Purmerend zit Intertoys.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!