Gooi

'Schrik van Laren opnieuw achter slot en grendel wegens oplichting'

12 februari 2019, 14.42 uur · Door Carina Gutker

ANP
ANP

NEDERHORST DEN BERG - De dader van de oplichtingspraktijken in Wijdemeren lijkt inderdaad weer de 'Schrik van Laren' te zijn. De politie heeft vanochtend een 31-jarige man zonder woon- of verblijfplaats aangehouden. Dat komt overeen met het signalement van Sylvester S., zoals de Schrik van Laren echt heet. De politie wil dit uit het oogpunt van privacy niet bevestigen.

De man probeerde de afgelopen maanden met een smoes geld af te troggelen van mensen. Zo vertelde hij dat hij zichzelf had buitengesloten en geld nodig had voor de trein om de reservesleutel bij familie te halen. Een andere keer ging het om geld voor een taxi en benzine. Meestal ging het om relatief kleine bedragen, van 5 tot 50 euro.

Lees ook: 'Schrik van Laren' zou achter nieuwe oplichtingstrucs Bussum zitten

De oplichter beloofde telkens het geld binnen een dag terug te geven, maar deed het nooit. Hij sloeg in de hele gemeente toe: zo waren er aangiften uit onder andere Ankeveen, 's-Graveland en Nederhorst den Berg.

De wijkpolitie kon in samenwerking met de recherche de dader achterhalen en aanhouden. Hij wordt verhoord.

Vaker veroordeeld
S. is al meerdere keren veroordeeld voor verschillende vergrijpen. Hij kreeg zijn bijnaam toen hij in 2016 een hele serie aan strafbare feiten pleegde in Laren. Daar kreeg hij twee jaar geleden een werkstraf voor. In de jaren erna werd hij nog diverse malen veroordeeld: zo zat S. onder meer achter autodiefstallen en inbraken.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!