Ga naar Content
Gooi

'Schrik van Laren' zou achter nieuwe oplichtingstrucs Bussum zitten

15 januari 2019, 14.25 uur · Aangepast 16 januari 2019, 17.55 uur
Door: Carina Gutker · Foto: ANP

De 'Schrik van Laren', een bijnaam voor de 31-jarige veelpleger Sylvester S. uit Hilversum, lijkt weer te hebben toegeslagen. De man, die wel bekend is als Michael S., zou in Bussum aan de deur bedelen om kleine bedragen.

Of S. achter de huidige oplichtingspraktijken in Bussum zit, weet de politie niet zeker. "Wij weten niet of hij het is", zegt een woordvoerder tegen de Gooi en Eemlander. "Maar het is zeker één van de scenario's die wij momenteel onderzoeken." S. zou ongeveer dezelfde babbeltrucs hebben als die nu de ronde gaan in Bussum.

Zielige verhalen
Er kwamen de afgelopen tijd meldingen binnen bij de politie over een man die met zielige verhalen geld probeerde af te troggelen van mensen. Meestal ging het om relatief kleine bedragen, van vijf tot veertig euro, en telkens werd een andere smoes gebruikt. Zo vertelde de man eens dat hij zijn huissleutel was vergeten en dat hij wat geld nodig had om met de trein een reservesleutel op te halen bij een familielid. Een andere keer wilde hij geld voor een taxi of benzine.

Lees ook: 'Schrik van Laren' weer veroordeeld

De 31-jarige veelpleger Sylvester S., zoals de 'Schrik van Laren' in het echt heet, kreeg zijn bijnaam toen hij in 2016 een hele serie aan strafbare feiten pleegde in Laren. Daar kreeg hij twee jaar geleden een werkstraf voor. In de jaren erna werd hij nog diverse malen veroordeeld: zo zat S. onder meer achter autodiefstallen en inbraken.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!