IJmond

Personeel Tata Steel wil vijf procent loon erbij: "Inhaalslag maken"

11 februari 2019, 15.45 uur · Aangepast 11 februari 2019, 17.44 uur

NH Nieuws

VELSEN-NOORD - Personeel van het metaalbedrijf Tata Steel in Velsen-Noord wil vijf procent loonsverhoging. Met die eis hebben de leden van FNV Metaal vanmorgen tijdens een vergadering ingestemd.

CAO-onderhandelaar Aad in 't Veld benadrukt dat de lonen in de crisisjaren gematigd zijn gestegen. "We hebben niet zo veel koopkrachtstijging gehad", zegt hij over die periode. "Nu gaat het weer goed met de economie en met Tata, en vinden we dat het tijd wordt dat de mensen daar ook van gaan profiteren." 

Lees ook: Spannende dag voor personeel Tata Steel IJmuiden 

De aanwezige vakbondsleden zijn hoopvol, maar willen niet te vroeg juichen. Ze verwachten dat de onderhandelingen 'pittig worden', onder andere omdat hun werkgever z'n poot stijf zal houden, maar dat hij uiteindelijk over de brug zal komen. "Ik denk dat er ruimte genoeg is", zegt een van hen voor de camera. "Want er wordt gewoon goed verdiend bij dit bedrijf."

Lees ook: Vier vragen en antwoorden over 'grootste manifestatie ooit' bij Tata Steel 

In 't Veld benadrukt dat de arbeidskosten bij Tata Steel in de lift zitten, maar dat niet het gevolg is van de CAO. "We blijven een beetje achter, daar willen we deze inhaalslag maken." 

De onderhandelingen over een loonsverhoging starten binnenkort. Vakbond FNV hoopt 1 april een akkoord te hebben. De directie van Tata Steel wil niet reageren op de eis en wil de onderhandelingen afwachten.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!