Ga naar Content
Gooi

Dagenlange dartmarathon begonnen voor zieke Siem

8 februari 2019, 21.38 uur · Aangepast 8 februari 2019, 22.42 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

Mike de Groodt is begonnen met zijn dartmarathon van 48 uur om geld in te zamelen voor de 9-jarige Siem. De jongen heeft een ernstige erfelijke stofwisselingsziekte. Mike hoopt het aankomende weekend in Hilversum 2.000 euro op te halen, maar "hoe meer, hoe beter".

Dat vertelde de Hilversummer eerder tegen NH Nieuws. De darter gaat de zware uren te lijf zonder slaap en ook zonder het dartdrankje bier. Het geld dat hij daarmee ophaalt, gaat naar Siem, maar ook naar andere lotgenoten via de stichting Energy4All. "Voor vijf euro kunnen mensen een potje tegen mij spelen", vertelt hij. "Ook kunnen ze een donatie doen via een inzamelsite."

Lees ook: Mike uit Hilversum gaat 48 uur darten voor doodzieke Siem (9)

Siem heeft Mito (mitochondriele encefalomyopathie, red.). De cellen die suikers omzetten in energie werken niet goed, waardoor de jongen altijd moe is en veel andere aandoeningen heeft. Zo is Siem doof en heeft hij vaak pijn aan zijn armen, benen en vingers. Er is nog geen medicijn gevonden voor de aandoening. Ook heeft hij autisme en ADHD.

Ontmoeting
De ontmoeting tussen Mike en Siem vond twee jaar geleden plaats op de camping in Limburg. "Wij raakten aan de praat met zijn ouders en werden bevriend. Ik heb Siem leren kennen als een vrolijke jongen, ondeugend en met humor. Maar soms werd hij ineens zo moe." Mike is al bij de eerste ontmoeting onder de indruk van het doorzettingsvermogen van Siem en besloot daarom om in actie te komen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!