Ga naar Content
Noord-Holland

Beveiligde voorleesmiddag met dragqueen Dolly Bellefleur 'zonder incidenten' verlopen

2 februari 2019, 22.04 uur
Door: · Foto: Omroep Gelderland

Een voorleesmiddag met de Haarlemse en Amsterdamse Dolly Bellefleur in een bibliotheek in Nijmegen is zonder problemen voorbijgegaan. Bij de voorleesmiddag vandaag voor peuters en kleuters was extra beveiliging ingezet omdat Bellefleur eerder werd bedreigd.

De voordracht van Dolly viel in de voorleesreeks Kleurrijke Verhalen. Die is bedoeld om kinderen te laten zien dat iedereen zichzelf mag zijn. Maar niet iedereen denkt er zo over. In december vorig jaar moest een voorleesmiddag met Bellefleur worden afgeblazen, omdat de rechtse organisatie Identitair Verzet protesteerde tegen de dragqueen als voorlezer.

De bibliotheek zag de actie niet als een waarschuwing en besloot de voorleesmiddag alsnog te houden, maar dan wel met beveiliging. Als reactie op de eerdere protesten waren vandaag actievoerders bij de bibliotheek die juist voor 'kleurrijke verhalen' zijn, meldt Omroep Gelderland. Ze hadden regenboogparaplu's en vlaggen met regenbogen erop mee. Het protest verliep vreedzaam.

Kinderen, burgemeester en pers
Binnen zaten zo'n twintig kinderen. De middag verliep verder wat anders dan de meeste voorleesuurtjes in een bibliotheek. Ook de burgemeester was aanwezig en er was heel wat pers. Op Facebook laat Bellefleur weten dat het een opluchting is dat de middag zonder incidenten is verlopen.

Lees ook: Voorleesmiddag voor jonge kinderen met dragqueen Dolly Bellefleur extra beveiligd

Bellefleur wil er vandaag niet zoveel over kwijt. Het was een erg lange dag. "Ben vanochtend om 08.30 uur uit huis vertrokken en nu pas weer op het honk en dat allemaal om twintig minuten kinderen voor te lezen." Volgens Dolly hebben de kinderen "met dolle teugen" genoten van het verhaal.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!