Ga naar Content
Amsterdam

Voorleesmiddag voor jonge kinderen met dragqueen Dolly Bellefleur extra beveiligd

23 januari 2019, 15.18 uur
Door: · Foto: Robby Hiel

De open bibliotheek in Nijmegen gaat de beveiliging tijdens de voorleesmiddag voor peuters en kleuters volgende week zaterdag opschroeven. De voorzorgsmaatregelen worden genomen omdat de Haarlemse en Amsterdamse dragqueen Dolly Bellefleur komt voorlezen. Zij heeft al eerder dreigementen aan haar adres gekregen.

In december van vorig jaar moest er een voorleesmiddag met Bellefleur worden stilgelegd, omdat de rechtse organisatie Identitair Verzet binnen kwam vallen en lieten weten dat ze bezwaren hadden tegen de dragqueen als voorlezer. "Het is daarom goed dat de beveiliging omhoog gaat. Dit nieuws maakt me boos", vertelt Dolly tegen NH Nieuws.

Lees ook: Haarlemse Dolly Bellefleur maakt opnieuw parodie van Songfestivalnummer

Bellefleur, een alter ego van zanger en dichter Ruud Douma die in Amsterdam en Haarlem woont, zegt dat het juist belangrijk is om nu door te gaan en niet bang te worden. "Er staat natuurlijk uit de kluiten gewassen vrouw met een suikerspin op d'r hoofd, maar kinderen zien dat anders. Die kijken helemaal niet naar wie er staat, maar wat ik aan het doen ben. En dat vind ik veel belangrijker dan de mening van iemand anders."

Kinderfeest
Dolly vindt het vooral pijnlijk om te zien dat dit 'kinderfeest' overschaduwd wordt door 'dit gedrag'. "Ik wil de kinderen gewoon een leuke middag bezorgen met leuke verhalen. En de verhalen gaan natuurlijk over het kleurrijke leven en daar val ik wel onder. Het zou doodzonde zijn om mee te gaan in die mening van iemand anders."

"Ik werd vroeger op school gepest, omdat ik een beetje anders was dan normaal", legt Dolly Bellefleur uit. De Haarlemmer schetst een vergelijking met de pesterijen uit zijn jeugd en de dreigementen die hij op dit moment nog steeds ontvangt. "Dat is juist een drijfveer om de verhalen voor te lezen."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!