Ga naar Content

Opbouw afgebrande hondenopvang bijna klaar: "Heel erg hartverwarmend"

Amos van den Berg is er stil van. De eigenaar van De Hondenbus kan niet bevatten dat zijn hondenopvang weer bijna helemaal opgebouwd is. "Het is echt ongelooflijk wat iedereen doet. Het is heel erg hartverwarmend."

De Hondenbus in Zuidoostbeemster brandde vorige week af. Zeven honden kwamen om het leven. Met man en macht wordt nu gewerkt om alles weer op te bouwen, en met succes. 

Lees ook: Meerdere honden omgekomen bij brand in dierenopvang

Vrijwilliger Rob Wassink helpt mee met het aanleggen van de bestrating. Hij vertelt dat zijn hond het drama vorige week overleefde. "Dus dan heb je wel het gevoel dat je iets wilt doen."

Bijdrage leveren
Van alle kanten komen mensen hun bijdrage leveren. Naast helpen met opbouwen, worden er spullen gebracht. Sommigen brengen eten voor de vrijwilligers.

Lees ook: Marco zamelt geld in voor afgebrande hondenopvang: "Wat ik zag was dieptriest"

De vrijwilligers van de Hondenbus kunnen er niet over uit hoe betrokken iedereen is. "Ja, ik word er emotioneel van", vertelt Pascale Stoeltie. "We gaan gewoon door, 'ik zeg altijd een dag niet gelachen is een dag niet geleefd', want je moet positief blijven. Er is al genoeg ellende."

Dankzij alle hulp kan de hondenopvang maandag weer open.

Lees ook: Verdrietige verjaardag voor Noa (12): hondje Luno kwam om bij brand

Foto: