Ga naar Content

Verdrietige verjaardag voor Noa (12): hondje Luno kwam om bij brand

Wat een feestelijke dag zou moeten zijn voor Noa, die vandaag 12 jaar oud is geworden, is veranderd in een dag vol verdriet. Haar hondje Luno kwam gisteren om het leven bij de brand in hondenopvang De Hondenbus in Zuidoostbeemster.

"Luno was een lieve, beetje drukke hond. Hij was ook heel speels", vertelt Noa. Ze is zichtbaar geëmotioneerd door het verlies van haar maatje.

Bij de brand kwamen zeven honden om het leven. Noa's andere hondje, Bincky, overleefde het drama wel. "Ze waren altijd samen", vertelt moeder Daniëlle. "Luno blijft haar in de gaten houden en neemt het altijd voor haar op." Volgens haar is ook Bincky erg aangeslagen door het verlies van Luno.

Lees ook: Meerdere honden omgekomen bij brand in dierenopvang

Het verdriet bij de familie is groot. Noa's traktaties liggen dan ook nog onaangeroerd op tafel, want uitdelen op school gaat vandaag niet meer gebeuren. "Ja, super raar". aldus Daniëlle. "Het ene moment neem je afscheid van je hondje en het andere moment gaat de verjaardag toch door en ben je cadeautjes aan het uitpakken."

Inmiddels is er een inzamelingsactie gestart voor de heropbouw van De Hondenbus. De teller staat al op zo'n 8.000 euro. 

Lees ook: Marco zamelt geld in voor afgebrande hondenopvang: "Wat ik zag was dieptriest"

De brand is mogelijk begonnen in een houtkachel. Eigenaar Amos is vastbesloten om de opvang aanstaande maandag weer te openen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: