Start van hoofdcontent

HILVERSUM

nl

Oversteken op de Diependaalselaan is voor veel ouderen niet te doen: "Niemand laat je door"

1 februari 2019, 16.39 uur

Even boodschappen doen aan de andere kant van de Diependaalselaan is voor veel bewoners van zorgcomplex Zuiderheide in Hilversum er niet meer bij. Vanwege het drukke verkeer en de gebrekkige oversteekplaatsen is het uitje naar het winkelcentrum om de hoek veranderd in een levensgevaarlijk avontuur.

"Soms sta ik meer dan vijf minuten te wachten op een gaatje", vertelt Tineke Rekveld tegen NH Nieuws. Volgens haar zijn er nog maar weinig bewoners van het Zuiderheide complex die de drukke straat durven overbruggen. "Ze rijden echt heel hard en vaak is er niemand die je doorlaat", aldus Tineke

Lees ook: Yolande wil haar balkon weer op: "Dan maar liever een weg door de hei"

Tineke stoort zich vooral aan de slechte inrichting van de oversteekplaats. Er is geen zebrapad, geen stoplicht en ook het zicht op de weg is slecht. "Door de geparkeerde auto’s kan je niets zien en kunnen ze jou ook niet zien”, legt ze uit. “Dat is voor mensen in een rollator niet te doen."

Doorgangsroute
Dagelijks rijden er 25.000 auto’s door de straat. De laan doorkruist verschillende woonwijken en verbindt de zuidkant van Hilversum. Maar ook is de laan onderdeel van de provinciale weg N201, een belangrijke doorgangsroute voor verkeer, waaronder veel vrachtwagens. 

Volgens Tineke is al vaak aan de gemeente gevraagd om de oversteekplaats te verbeteren. "Maar tot heden is daar geen gehoor aan gegeven en wordt er niets aan gedaan", weet Tineke.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!