Start van hoofdcontent

HILVERSUM

nl

Yolande wil haar balkon weer op: "Dan maar liever een weg door de hei"

31 januari 2019, 10.21 uur · Aangepast 31 januari 2019, 17.20 uur · Door Robbert Bianchi

De omwonenden van de Diependaalselaan in Hilversum kijken al jaren met lede ogen toe hoe de verkeersdrukte toeneemt. Elke ochtend en avond staat het verkeer vast. Yolande baalt dat ze door al de uitlaatgassen niet meer haar balkon op kan om een frisse neus te halen. Haar oplossing? Een weg door de Hoorneboegse Heide.

"Het wordt telkens drukker en drukker, soms staat er de hele dag door een file", vertelt Yolande. Ze woont al meer dan 20 jaar aan de Diependaalselaan. Op nog geen 15 meter van haar woonkamer vandaan passeren dagelijks zo’n 25.000 auto’s en vrachtwagen. Door haar astma kan ze niet meer op het balkon zitten. "Dat komt door de uitlaatgassen en het lawaai", vertelt ze tegen NH Nieuws.

Niets te zoeken in mediastad
Een groot deel van het verkeer op de Diependaalselaan is doorgaand verkeer, dat van de N201 naar de A27 rijdt en vice versa. De bestuurders hebben niets te zoeken in de Mediastad. Toch wil de provincie de doorstroming verbeteren en onderzoekt plannen om de knelpunten op de N201 aan te pakken. Yolande ziet dat helemaal niet zitten. "Als die N201 nu breder wordt zal het hier nog drukker worden", denk ze.

Lees ook: Voorlopig geen weg over de Hilversumse Hei, maar strijd gaat door

Een optie om het doorgaand verkeer om Hilversum heen te leiden is een weg over de Hoorneboegse Heide. Dit plan stuit op veel verzet. Een petitie tegen de weg over de hei is in korte tijd al meer dan 11.000 keer ondertekend. "Maar als het verkeer niet over de hei kan, dan komt het vanzelf weer op de Diependaalselaan terecht", vreest Yolande.

Ze is dan ook juist groot voorstander van de weg over de hei. "Het is jammer voor de hei. Maar dit kan gewoon niet langer zo doorgaan. Er kunnen hier echt geen auto’s meer bij, aldus Yolande.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!