Ga naar Content

Taxichauffeur naar woning gelokt en overvallen door mannen met bivakmutsen

Een taxichauffeur is in oktober na een taxirit van Amsterdam naar Zaandam een huis ingelokt en daar overvallen door drie mannen met bivakmutsen. Het slachtoffer werd vastgebonden en bedreigd met een vuurwapen.

Op 10 oktober haalt de taxichauffeur rond 11.00 uur een vrouw op bij Centraal Station in Amsterdam. Hij rijdt haar naar een flat aan de Oosterwerf in Zaandam. Daar aangekomen komt een man aanlopen, waarop de vrouw aan de chauffeur vraagt om met haar mee te gaan.

Vuurwapen
In de woning komen vervolgens drie mannen met bivakmutsen tevoorschijn. De taxichauffeur wordt vastgebonden en bedreigd met een vuurwapen. Er is ook een andere man in de woning vastgebonden.

De daders gaan er uiteindelijk vandoor met de rugtas van het andere slachtoffer. Die weet via het balkon te ontsnappen. De taxichauffeur roept, liggend op het balkon, om hulp.

Lees ook: Overvaller sluit twee vrouwen op in kelder

De politie heeft foto's vrijgegeven van camerabeelden waarop de vrouw die de chauffeur meelokte goed te zien is. Ook van de man die de deur van de woning opendeed is een duidelijke foto.

🚓 BureauNH
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: Bureau NH