Gooi

Overvaller sluit twee vrouwen op in kelder

23 januari 2019, 13.48 uur · Aangepast 23 januari 2019, 17.36 uur

NH Nieuws
NH Nieuws

NAARDEN - Twee vrouwen van 66 en 69 jaar oud zijn gisternacht overvallen in hun woning in Naarden. De overvaller had hen opgesloten in de kelder van het huis. De politie is nog op zoek naar getuigen.

Rond 23.30 uur sluipt iemand binnen in de woning van de twee huisgenoten aan de Juliana van Stolberglaan. Een van de bewoonsters ligt op dat moment al in bed. Nadat ze geluiden hoort, staat ze op om te kijken of haar huisgenoot thuis is gekomen. Maar in de gang staat ze opeens oog in oog met een onbekende man. 

(Tekst gaat verder onder het Facebookbericht.)

Hij dwingt haar om terug te gaan naar de slaapkamer en weer op bed te gaan liggen. Niet veel later komt de andere bewoonster thuis, die direct vastgepakt wordt door de overvaller. Hij bedreigt vervolgens de vrouwen en sluit ze op in de kelder. 

Sneeuwspoor
De bewoonsters weten vanuit de kelder alarm te slaan. Meerdere agenten komen daarop ter plaatse en gaan op zoek naar de verdachte, die al vertrokken blijkt te zijn. Mogelijk is hij geschrokken van het alarm. 

Lees ook: Bejaarde vrouw (83) in slaapkamer overvallen

Zijn voetsporen in de sneeuw laten zien dat hij naar de achterzijde van het huis is gerend. Hij is vervolgens via de Koningin Wilhelminalaan naar de Thorbeckelaan gelopen.

Getuigenoproep
De vrouwen hebben geen letsel opgelopen, maar zijn wel enorm geschrokken. De politie is daarom dringend op zoek naar getuigen van het incident. 

De verdachte droeg een blauwe broek, een blauwe jas en gympen. Ook had hij een capuchon op zijn hoofd en gezichtsbedekking. Wie iets heeft gezien, wordt gevraagd om contact op te nemen via 0900-8844. Een anonieme melding kan doorgegeven worden via 0800-7000.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!