Ga naar Content
West-Friesland

Opbouw van Westerkoggeflora van start: circustent staat bijna

24 januari 2019, 13.55 uur
Door: · Foto: Westerkoggeflora

De organisatie van de Westerkoggeflora in De Goorn is al druk bezig met het opbouwen van de circustent. De 38ste editie van de bloemententoonstelling gaat morgen van start. Dan strijden kwekers om prijzen voor de mooiste tulpen.

"Wie de bloemenshow betreedt, waant zich direct in de wondere wereld", aldus de Westerkoggeflora. "U kunt een kijkje nemen in de intieme en sfeervolle circustent van het befaamde Circus Sijm, compleet met piste en tribune."

Circusschool
Aanstaande zondag komen de artiesten van circusschool Tefredo uit Alkmaar om het circus tot leven te brengen. De jonge acrobaten en jongleurs zullen het publiek entertainen.

Lees ook: De bloemenvoorstelling Westerkoggeflora staat dit jaar in het teken van Circus Sijm

Ruim 30 tulpenkwekers gaan de onderlinge competitie aan met hun beste tulpen. De tulpen zullen niet de enige bloemen zijn om te bewonderen. De lelies, alstroëmeria's, rozen, chrysanten en diverse andere bloemensoorten worden ook tentoongesteld.

'Prachtige bloemen'
De leerlingen van basisscholen uit de gemeente Koggenland krijgen een pot tulpenbollen mee naar huis. Zij krijgen als opdracht om de bollen uit te laten komen tot 'prachtige' bloemen", aldus de Westerkoggeflora. "De mooiste tulpen leveren een podiumplaats op. De leerlingen zullen dus onderling de strijd met elkaar aangaan."

Vorig jaar was onze verslaggever bij de Westerkoggeflora. Bekijk hier de reportage:

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.
💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!