Ga naar Content
West-Friesland

De bloemenvoorstelling Westerkoggeflora staat dit jaar in het teken van Circus Sijm

14 januari 2019, 13.29 uur
Door: · Foto: Circus Sijm

De 38ste editie van bloemententoonstelling de Westerkoggeflora wordt het weekend van 25 tot 27 januari samen met Circus Sijm georganiseerd. De bloemenvoorstelling in De Goorn staat dit jaar in het teken van acrobatiek, clowns en goochelaars.

"Tussen de duizenden tulpen is een waar circus te bewonderen. Wie het circusterrein betreedt, waant zich direct in een wondere wereld", aldus Circus Sijm. Tijdens de tulpententoonstellingen gaan ruim dertig tulpenkwekers de onderlinge strijd aan om met de titel 'De Beste Tulp' naar huis te gaan. Er zullen niet alleen tulpen zijn maar ook: lelies, alstroëmeria’s, rozen en chrysanten.

Lees ook: VIDEO: Met 400 familieleden naar het circus bij Circus Sijm

"U kunt een kijkje nemen in de intieme en sfeervolle circustent van Circus Sijm, compleet met piste en tribune. De geur van popcorn en zaagsel prikkelt de zintuigen", zo zegt het circus.

Onderlinge strijd
De leerlingen van basisscholen uit de gemeente Koggenland krijgen een pot tulpenbollen mee naar huis. Zij krijgen als opdracht om de bollen uit te laten komen tot 'prachtige' bloemen. "De mooiste tulpen leveren een podiumplaats op. De leerlingen zullen dus onderling de strijd met elkaar aan gaan", aldus de Westerkoggeflora.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!