Start van hoofdcontent

Gooi

NL
V

Kunstenaars en ondernemers vestigen zich in voormalig revalidatiecentrum

22 januari 2019, 11.29 uur · Aangepast 22 januari 2019, 13.17 uur
Door Carina Gutker · Foto: NH Nieuws/ Tom Jurriaans

Het voormalig revalidatiecentrum De Trappenberg in Huizen wordt door twee projectontwikkelaars omgevormd tot een park met woningen waarbij zorg en recreatie in de buurt is. Tot die tijd verhuurt leegstandbeheerder VPS het terrein aan ondernemers, kunstenaars en verenigingen die wonen en werken willen combineren.

Op het terrein aan de Crailoseweg moeten duurzame, hoogwaardige woningen komen. Voor het zover is kunnen bewoners zich er tijdelijk vestigen of er neerstrijken met sociaal-culturele/-medische start-ups, ondernemingen of verenigingen. Woonruimtes worden aangeboden voor 250 euro per maand, werkruimtes vanaf 350 euro.

Lees ook: Revalidatiecentrum Huizen bestaat 100 jaar

Naast het revalidatiecentrum zat op het terrein tot vorig jaar ook mytylschool De Kleine Prins. Beide zijn verhuisd naar Hilversum: het revalidatiecentrum naar de Monnikenberg, de mytylschool naar de Soestdijkerstraatweg.

Het gebied werd vorig jaar te koop aangeboden. Al gauw waren er een zevental geïnteresseerden. In november werd de koop voor 11,75 miljoen euro gegund aan projectontwikkelaar Waterland Real Estate, die het terrein en de opstallen vervolgens dezelfde dag - en voor dezelfde koopsom - doorverkocht aan Amvest Development Real Estate.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!