Ga naar Content
Noord-Holland

Veldhuis & Kemper en NH Radio zamelen sokken in voor daklozen

21 januari 2019, 18.55 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

Het cabaretduo Veldhuis & Kemper zamelt samen met NH Radio sokken in voor alle daklozen in Noord-Holland. Dat maakten ze bekend in het programma June tot Twaalf.

Het initiatief ontstond tijdens een gesprek in het radioprogramma met een woordvoerder van het Leger des Heils. Zij vertelde dat er een chronisch tekort aan sokken voor daklozen is. Vanwege de vorstperiode is de nood nu extra hoog.

Presentatrice June Hoogcarspel besloot daarom samen met Remco Veldhuis en Richard Kemper, die in het programma te gast waren, om zoveel mogelijk sokken verzamelen. Luisteraars kunnen nieuwe, en graag dikke sokken doneren of zelf breien.

Sokken inruilen voor merchandise
Veldhuis & Kemper staan deze week in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Ze hebben bezoekers opgeroepen om sokken mee te nemen.  "Neem als je naar één van onze vijf shows in Amsterdam komt drie paar nieuwe sokken óf een gebruikte slaapzak mee en ruil deze in bij onze merchandise stand voor bijvoorbeeld een dvd, cd of T-shirt."

Lees ook: Alan is net van de straat en helpt nu zélf Haarlemse daklozen

Alle gedoneerde sokken worden uiteindelijk door June samen met het duo overhandigd aan Het Leger Des Heils in Amsterdam.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!