Ga naar Content

Alan is net van de straat en helpt nu zélf Haarlemse daklozen

Hij is nog maar kort van de straat, maar nu al helpt Alan Fernando Bunsee daklozen in Haarlem. Zelf kreeg hij hulp van het tv-programma The Amsterdam Project en dat wierp zijn vruchten af: hij volgde een opleiding om docent en coach te worden en heeft inmiddels een eigen huis.

Een jaar geleden kreeg hij de kans om zijn studie in de praktijk brengen als een van de begeleiders van het inmiddels afgeronde Haarlem Project. Dat deed hij samen met zijn voormalige coach en drijvende kracht Rokus Loopik.

Lees ook: Mensenwerk: Gwen zet zich in voor daklozen in Haarlem

Rokus is een veelgevraagde trainer en herstelcoach in binnen –en buitenland en werkt al ruim twintig jaar op straat. Vanwege zijn ervaring vroeg presentator Beau van Erven Dorens hem om mee te werken aan zijn tv-programma's.

Onorthodox
Net als bij The Amsterdam Project kregen de deelnemers in Haarlem een bankrekening met 10.000 euro en een pinpas. Volgens Rokus is deze aanpak misschien onorthodox, maar werkt hij wel. "Geld of een huis geven; het kan allemaal als dit mensen weer op de rails zet", vertelt hij in NH Buurten.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: NH Nieuws