Ga naar Content

Kunstijsbaan De Westfries blij met kou: "Mensen komen oefenen"

Kunstijsbaan De Westfries in Hoorn is gebaat bij vorst en de mogelijke komst van natuurijs. Vooral als het ijs nog net niet dik genoeg is om op te schaatsen, gaan mensen oefenen op de kunstijsbaan.

"In aanloop naar het natuurijs toe, komen mensen even oefenen, hun schaatsen laten slijpen of nog even snel een lesje nemen", zegt ijsbaanmanager Jakko Jan Leeuwangh tegen NH Nieuws.

Daarmee zijn ze maar wat blij bij de ijsbaan. Door natte grijze winters zonder vorst, 'vergeten' veel mensen hoe leuk schaatsen is. "Schaatskoorts neemt toe als het gaat vriezen en dan wordt het hier ook drukker."

Lees ook: In Den Helder kunnen ze voorlopig alleen dromen van dik ijs: "Hopen dat het doorzet"

Vorig jaar in de voorjaarsvakantie was dat goed te merken. Toen was het ijs nog niet dik genoeg om op te schaatsen en daarom gingen veel mensen naar de ijsbaan en was het aanzienlijk drukker. 

Volgens een recreant van de ijsbaan was dat afgelopen weekend ook het geval. "Het was afgeladen hier toen ik hier met mijn kleinkinderen was. Dan merk je echt dat het schaatsen weer begint te leven."

Lees ook: Waaghalzen gaan als eerste het ijs op in Ankeveen: "Beter niet doen"

Leeuwangh heeft wel een tip voor alle schaatsliefhebbers en vooral voor de kinderen. "Kom lekker nog even oefenen nemen, want als het straks zo ver is, dan kun je schaatsen en dan is natuurijs nog veel leuker."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: NH