Ga naar Content

Dylan (8) zamelt fanatiek geld in voor ernstig ziek broertje

Binnen twee dagen had de achtjarige Dylan uit Kudelstaart al duizend euro opgehaald. Allemaal verdiend door klusjes te doen. Het geld gaat naar de stichting Living Memories, die een film maakte over zijn ernstig zieke broertje Owen, die niet lang meer te leven heeft.

Sinds Dylan afgelopen weekend had besloten om zich in te zetten voor de stichting, is hij er hélemaal voor gegaan. Hij zamelt lege flessen in, doet overal klusjes, rijdt met zijn oom door de regio om lege kratjes bier op te halen en heeft ook zijn klas geënthousiasmeerd. Ouders Danny en Sylvana Leigh stralen van trots: "Dit heeft een positieve draai gegeven aan de verdrietige tijd waarin we zitten", vertelt Sylvana.

Ziek
Het jongste broertje van Dylan, Owen (1) is geboren met een zuurstoftekort. Hij werd na de geboorte gereanimeerd. Daardoor heeft beschadigde hersenen en zwakke longen. "Helaas is het voor hem fataal en gaat hij echt niet oud worden", vertelt moeder Sylvana. "Dat is natuurlijk heel verdrietig." 

Lees ook: Vanavond veiling op Texel voor zieke Rob

Het is onduidelijk hoe lang Owen nog heeft, en daarom is de film die het gezin liet maken door stichting Living Memories zó belangrijk. De stichting maakt dit soort video's om de herinnering aan de zieke kinderen een levend te houden, ook als ze er straks niet meer zijn. Hun dagelijkse leven wordt in beeld gebracht. "Het zijn waardevolle momenten die nu zijn vastgelegd", zegt Sylvana. "Daar zullen we heel ons leven nog veel waarde aan hechten."  

Actie
Dylan gunt ook andere families met een ziek kindje zo'n mooie film. Daarom wil hij zoveel mogelijk geld inzamelen. Inmiddels is er al ruim twaalfhonderd euro binnengehaald, maar wat Dylan betreft kan daar nog veel meer bij. "Heel erg bedankt voor het geld", zegt hij tegen alle mensen die iets hebben gedoneerd. "Als je nog klusjes hebt die ik kan doen, laat dat even weten op Facebook," zegt hij trots. Op de actiepagina van stichting Living Memories kun je Dylan een donatie doen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: