Start van hoofdcontent

HOORN

nl

Recordaantal bezoekers voor VOC-museumschip Halve Maen

18 januari 2019, 14.22 uur · Foto: ANP

Het Westfries Museum en Halve Maen hebben vorig jaar samen ruim 61 duizend bezoekers getrokken: een record.

De Halve Maen werd in 2018 zo'n 20 duizend keer bezocht. Het schip ligt sinds 2016 in Hoorn. Al een paar jaar is er een structurele stijging te zien in de bezoekeraantallen. Het aantal museumbezoekers blijft daarbij stabiel.

Warme zomer
Velen bezochten deze zomer de tentoonstelling Lage Landen waarbij werken uit het Rijksmuseum te zien waren. Ondanks de uitzonderlijk warme zomer, wisten velen het museum te vinden: "De zomer is traditioneel de periode waarin we de meeste bezoekers hebben. Ondanks de warme zomer hebben we ons bezoekersaantal op peil gehouden", aldus museumdirecteur Ad Geerdink. 

Lees ook: Hoorns college wil 'iconisch' replicaschip Halve Maen behouden

Jaar van de Gouden Eeuw
2019 is landelijk uitgeroepen tot Jaar van de Gouden Eeuw waarbij Hoorn zich als Stad van de Gouden Eeuw profileert. Het Westfries Museum speelt daarin een belangrijke rol. "Op 30 mei is het precies 400 jaar geleden dat op initiatief van onze stadgenoot Jan Pieterszoon Coen aan de andere kant van de wereld de nieuwe stad Batavia werd gesticht."

Eind mei zal er daarom een Virtual Reality tour komen over Batavia. Ook zullen er in de loop van 2019 verschillende tentoonstellingen te zien zijn die in het teken staan van 400 jaar Batavia. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!