Ga naar Content
Gooi

Wijdemeren wil snelheidsduivels Loosdrechtse Plassen vaarbewijs afpakken

18 januari 2019, 11.35 uur
Door: · Foto: Gemeente Wijdemeren /

Als het aan de Wijdemeerse burgemeester Freek Ossel ligt, worden hardnekkige snelvaarders op de Loosdrechtse Plassen voortaan harder aangepakt. Hij denkt er aan om na de zoveelste overtreding een vaarbewijs af te pakken.

Deze maatregel is hij nu aan het verkennen samen met de politie en het Openbaar Ministerie. Nu kunnen handhavers niet meer dan een boete uitdelen. "Er blijft een kleine groep die het verpest voor iedereen. Je ziet vooral dat jongeren met de boot van de ouders op stap gaan, waardoor er te makkelijk te snel en te gevaarlijk wordt gevaren", zegt de burgemeester. 

Lees ook: Jongeren in speedbootjes zorgen voor gevaarlijke situaties op Loosdrechtse Plassen

Klachten over te snel varen en onveilige situaties waren afgelopen zomer reden om meer toezicht te houden op de plassen. Toezichthouders van Recreatie Midden-Nederland, gemeente Wijdemeren, politie en brandweer hebben voor het eerst gezamenlijk in augustus en september extra toezicht gehouden op naleving van de regels op het water. Ook is er een campagne ingezet en werd er een meldpunt ingericht waar recreanten zaken konden melden. 

Lees ook: Meer handhaving op de Loosdrechtse Plassen: “Te veel mensen hebben maling aan de regels”

Er kwamen vijftig meldingen binnen, vooral klachten over snelvaren. De toezichthouders op het water hebben in totaal 24 keer een waarschuwing gegeven en vijf keer een proces verbaal uitgedeeld. 

De burgemeester is blij met de samenwerking en wil die deze zomer voortzetten en uitbreiden. "We willen graag eerder beginnen en ruimere sancties inzetten, zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid om vaarbewijzen in te nemen."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!