Ga naar Content
Gooi

Avondvierdaagse Huizen gaat mogelijk tóch door: gemeente grijpt in

17 januari 2019, 15.32 uur
Door: Carina Gutker · Foto: ANP/Lex van Lieshout

De gemeente gaat bemiddelen om ervoor te zorgen dat de Avondvierdaagse Huizen toch door kan gaan. Dat bevestigt wethouder Maarten Hoelscher aan NH Nieuws, nadat hij er eerder vandaag een tweet over plaatste. Er werd gisteren bekendgemaakt dat de Avondvierdaagse dit jaar is afgelast vanwege een tekort aan vrijwilligers.

"Het zou bijzonder triest zijn voor de kinderen als de Avondvierdaagse niet zou doorgaan", zegt Hoelscher. Hij heeft met zijn eigen kinderen ervaren hoe leuk het is en zou graag zien dat het zou blijven bestaan. "Als wethouder jeugd en gezondheidszorg vond ik dat het niet mocht gebeuren dat de Avondvierdaagse zou stoppen."

Lees ook: Avondvierdaagse Huizen afgelast door tekort aan vrijwilligers

De organisatie van de Avondvierdaagse Huizen luidde vorige maand de noodklok toen ze aan zag komen dat er te weinig vrijwilligers zouden zijn voor het sportieve evenement. Vervolgens meldden zich nieuwe vrijwilligers aan, maar dat was volgens de organisatie nog altijd niet voldoende. Hoelscher ziet nog wel mogelijkheden om de loop toch te redden. "Er blijkt geen contact te zijn gelegd met de vrijwilligerscentrale, terwijl die wel een aanbod hebben gedaan. Ik heb goede hoop dat, als ze de handen ineenslaan, de Avondvierdaagse dit jaar wel door kan gaan."

(Tekst gaat verder onder de tweet)

De wethouder heeft maandag een gesprek met de organisatie van de Avondvierdaagse Huizen. "We gaan proberen dit jaar te redden, maar hopelijk vinden we daarna ook een structurele oplossing."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!