Ga naar Content

Alkmaar klaar voor jaarlijks terugkerend Tata Steel Chess Tournament 

Alkmaar kan weer een discipline toevoegen aan de lange lijst van topsporten die de Kaasstad hebben aangedaan: schaken. Theater De Vest stond in het teken van de vijfde ronde van het Tata Steel Chess Tournament 2019.

Tata Steel Chess streek gisteren voor het eerst neer in Alkmaar. Als het aan burgemeester Piet Bruinooge ligt gaat dat vaker gebeuren. "Dit is voor het eerst dat we het hebben en wat mij betreft voor herhaling vatbaar, en voor het college ook", aldus de burgermeester.

Lees ook: Van Foreest komt te kort tegen Carlsen, Giri speelt gelijk in Alkmaar

De pers kreeg na de opening vijf minuten de tijd om foto's te maken en moest daarna uit de arena verdwijnen om de meesters niet te storen. Alles leek keurig, correct en minitieus geregeld. Er was ook beveiliging aanwezig.

Telefoons verboden
Het was verboden om telefoons te gebruiken of foto's te maken. Alles voor de rust. Maar niet alleen in De Vest werd het eeuwenoude spel gespeeld, aan de overkant van het Canadaplein werd ook gestreden om de hoogste eer tijdens het NK Schoolschaken.

Lees ook: Tata Steel-schaaktoernooi van start: grootmeester Giri tekent voor tweede plaats

Het NK werd gespeeld in de Grote Kerk. Ook op dat niveau blijkt dat schaken geen 'spelletje' meer is, maar een serieuze krachtmeting, constateerde mediapartner Alkmaar Centraal.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!