Ga naar Content
Noordkop & Texel

Stichting Leeuw bezig om verwaarloosde Simba naar Anna Paulowna te halen

16 januari 2019, 20.05 uur
Door: · Foto: Stichting Leeuw

Stichting Leeuw uit Anna Paulowna is achter de schermen druk bezig om de verwaarloosde, Iraakse leeuw Simba naar Nederland te halen. De stichting heeft aangegeven Simba op te willen vangen en te willen verzorgen.

Nederlanders die werkzaam zijn in Badgad kwamen achter het trieste verhaal van Simba, die te koop werd aangeboden. De leefomstandigheden van de leeuw waren erg slecht. De Nederlanders zijn vervolgens een inzamelingsactie gestart om het dier een beter leven te geven.

Lees ook: Gezocht: Nieuw huisje voor varkentje Bonnie

Inmiddels hebben de Iraakse autoriteiten Simba opgevangen en een tijdelijk, maar beter onderkomen gegeven. Irak werkt goed mee met Stichting Leeuw om het roofdier zo snel mogelijk naar Nederland te krijgen, maar de kosten zijn erg hoog. De inzamelingsactie is volgens de stichting 'hard nodig'.

"Het wachten is nu op de import- en exportpapieren, zodat Simba naar Stichting Leeuw kan komen en daar kan aansterken", schrijft de stichting op Facebook. Volgens hen kan het nog weken duren voordat Simba op het vliegtuig wordt gezet.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!