Start van hoofdcontent

Alkmaar

NL
V

Gezocht: Nieuw huisje voor varkentje Bonnie

16 januari 2019, 21.27 uur · Aangepast 17 januari 2019, 21.28 uur

Chantal Thijssen uit Alkmaar is op zoek naar een nieuw huis voor het varkentje Bonnie. Het dier is werd met spoed in oktober door de vrouw opgevangen en leeft sindsdien in alle rust in de tuin. Er is één probleem: Bonnie wordt veel te groot en is eenzaam.

"Het is een schat van een dier. Ze houdt van knuffelen en ze houdt van gezelschap. Maar als ik er niet ben, en dat gebeurt regelmatig met mijn fulltime baan, dan is ze eenzaam en mist ze een soortgenoot", vertelt Chantal aan NH Nieuws. "Ik kan haar niet de aandacht geven die ze verdient."

Bijten
Bonnie woonde tot oktober in een veel te kleine flat in een bench. Omdat een varken niet een standaard huisdier is als een hond of een kat begon ze met bijten. "Ze had simpelweg te weinig ruimte en dan gaat een dier gekke dingen doen", legt Chantal uit. "Bonnie moest met spoed opgevangen worden en dat wilde ik wel doen, maar tijdelijk."

De Alkmaarse moest wat aan haar tuin verbouwen, maar met wat pallets en een groot stuk grasveld was er een nieuw paleisje voor het varken. "Ze heeft hier lekker een tijd kunnen wroeten en spelen, maar het is tijd voor iets nieuws."

Knuffelen
En dus is Chantal op zoek naar een nieuwe verblijfplek voor Bonnie de big. "Ze is lief, houdt van knuffelen en heeft heel veel aandacht nodig. Een prima huisdier en vriend voor iemand die daar tijd voor heeft", beschrijft Chantal het karakter van het varken. Ze plaatst daar wel een kanttekening bij. "Bonnie heeft wel ruimte en het liefst een soortgenoot nodig om helemaal gelukkig te zijn. Het is écht geen hond of kat."

Mensen die geïnteresseerd zijn geworden kunnen contact opnemen met hobbyvarkenvereniging.nl

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Chantal Thijssen