Ga naar Content
Schiphol

Amerikaanse 'Air Force Two' brengt onverwachts bezoek aan Schiphol

16 januari 2019, 18.23 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/Doron Sajet

Zou het de Amerikaanse vice-president Mike Pence zijn? Of presidentsvrouw Melania Trump? Of misschien de minister van Buitenlandse Zaken van de VS, Mike Pompeo? Het was in elk geval hun Boeing 757 die vanmiddag onverwachts op Schiphol landde.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Vice-president Pence konden we meteen al afstrepen. Als hij aan boord van een Amerikaans vliegtuig zit, dan heet het toestel automatisch 'Air Force Two'. Net als het vliegtuig waar president Trump in wordt vervoerd 'Air Force One' heet, al is het een eenmotorige Cessna waar hij inzit. De Boeing 757 communiceerde vandaag met de naam SAM020.

Lees ook: Japanse Air Force One én Two geland op Schiphol

Of het Melania Trump of Secretary of State Mike Pompeo zouden zijn die aan boord konden zitten, kon NH Nieuws bij Schiphol niet bevestigd krijgen. De luchthaven geeft dat soort informatie niet en zelfs over de komst van de Boeing 757 werden geen mededelingen gedaan. Dankzij de openbare agenda's die op de site van het Witte Huis staan gepubliceerd, konden we de twee overige hoogwaardigheidsbekleders ook afstrepen.

Lees ook: NH Airtime: Bijzondere bezoekers op Schiphol

Vermoedelijk gaat het om Amerikaanse gasten die bij het gezelschap van de internationale Commandanten der Strijdkrachten horen die vanavond door minister Bijleveld van Defensie in Hilversum worden ontvangen. Het toestel kwam vanuit Brussel. Ook een regeringstoestel van Canada vloog vandaag vanuit de Belgische hoofdstad naar Schiphol.

De C32 (de militaire naam van de Boeing 757 van de Amerikaanse luchtmacht) kwam rond 16.00 op Schiphol aan

De Boeing 757 van de Amerikaanse luchtmacht op Schiphol - NH Nieuws/Doron Sajet

Ook in Brussel hadden de internationale Commandanten der Strijdkrachten vandaag een bijeenkomst. Het Ministerie van Defensie heeft ons nog niet kunnen vertellen of onze vermoedens kloppen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!