Start van hoofdcontent

Amsterdam

NL
V

Coldcase-team politie duikt in ruim twintig jaar oude zaak Hayrettin Sahin

16 januari 2019, 09.42 uur · Aangepast 16 januari 2019, 09.54 uur · Foto: ANP/Bart Maat

Meer dan twintig jaar geleden, op 6 januari 1997, werd het lichaam van de 35-jarige Hayrettin Sahin gevonden in de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder. Hij was toen al anderhalf jaar vermist. Tot de dag van vandaag is nog niet duidelijk wat er met de Amsterdammer is gebeurd en daarom vraagt het coldcase-team opnieuw aandacht voor de zaak.

Hayrettin woonde aan de Reina Prinsen Geerligsstraat in Amsterdam. Hij maakte volgens vrienden en familie al langere tijd een zenuwachtige indruk, voordat hij op 14 september 1995 spoorloos verdween. Die dag leende hij de auto van zijn broer en ging ervandoor. 

Lees ook: Politie duikt nogmaals in decennia oude moordzaak van Salvatore Nicolosi

Drie dagen later, op 17 september, gaf zijn broer hem ook op als vermist. Pas anderhalf jaar later werd zijn lichaam gevonden in de Ringvaart, ter hoogte van Zwanenburg. Hayrettin lag al lange tijd in het water. 

Onbeantwoorde vragen
Wat er in de periode tussen zijn verdwijning en het aantreffen van zijn lichaam met hem is gebeurd, is onduidelijk. Ook is niet vast te stellen wanneer Hayrettin precies is overleden en zijn nabestaanden zitten nog steeds met vragen. "Zij vragen u dan ook om mee te denken over deze zaak", aldus de politie. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!