Zaanstreek-Waterland

NL
V

Politie duikt nogmaals in decennia oude moordzaak van Salvatore Nicolosi

8 januari 2019, 17.26 uur · Foto: ANP/Bart Maat

Het cold case-team van de politie Noord-Holland heeft aandacht gevraagd voor de onopgeloste moord op de 34-jarige Salvatore Nicolosi uit Heerhugowaard. In 1998 werd zijn in brand gestoken lichaam gevonden op een bedrijventerrein in Purmerend. Het is tot op de dag van vandaag niet bekend wie hem dit heeft aangedaan.

Op de avond van 2 januari 1998 verliet glazenwasser Salvatore zijn woning, een rijtjeshuis in Heerhugowaard, waar hij met zijn vrouw en twee kinderen woonde. Hij vertelde aan zijn vrouw dat hij voor een afspraak even weg moest, maar kwam niet meer terug. 

Lees ook: Flinke beloning voor gouden tip in cold case van vermoorde Haarlemmer

Twee dagen later werd hij gevonden op De Baanstee II. Hij bleek te zijn vermoord en zijn lichaam werd daarna in brand gestoken. "In 1987 was Salvatore vanuit Sicilië naar Nederland gekomen om hier een beter bestaan op te bouwen. Helaas heeft dit niet kunnen gebeuren", aldus de politie. 

Informatie
Zij tasten nog altijd in het duister over wat er die avond is gebeurd en blazen de zaak daarom nieuw leven in. Mensen die informatie hebben, worden dan ook verzocht om contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of [email protected]

Het Openbaar Ministerie heeft een beloning van vijftienduizend euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing van deze moordzaak. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!