Ga naar Content
Zaanstreek-Waterland

Zaandammer (20) kan niet van het lachgas afblijven: politie vordert rijbewijs in

13 januari 2019, 16.19 uur
Door: · Foto: ANP

Agenten hebben vanochtend het rijbewijs van een 20-jarige Zaandammer afgepakt. En niet zonder reden, want de man 'nuttigde' tijdens een controle in zijn auto meerdere ballonnen met lachgas. Ondanks een opgelegd rijverbod besloot hij toch nog een stukje te gaan rijden.

De man werd gespot op een parkeerplaats van een tankstation aan de A8. Naast hem op de bijrijdersstoel stond een grote fles met lachgas en tijdens de politiecontrole kon hij er geen genoeg van krijgen. "Omdat deze stof mogelijk de rijvaardigheid beïnvloedt, hebben wij de bestuurder een rijverbod van zes uur gegeven", aldus de politie.

Lees ook: Bestuurder rijdt onder invloed tegen boom, lachgasflessen rollen over de weg

Maar na een half uur bleek de auto van de lachgas-gebruiker niet meer op dezelfde plek te staan. De Zaandammer had zijn voertuig verplaatst en stond aan de andere kant van het tankstation. Ook nu was hij weer "vrolijk bezig met het verkeerd om opblazen van ballonnen", aldus de politie.

Rijbewijs kwijt
Het lachen is de man uiteindelijk snel vergaan, want hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau in Zaandijk. Ook is het rijbewijs van het lachebekje ingenomen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!