Noordkop & Texel

NL
V

Burgemeester Den Helder Koen Schuiling: 'VVD maakt foute keuzes en verbetering is niet in zicht'

12 januari 2019, 21.51 uur · Foto: Gemeente Den Helder

De VVD krijgt het zwaar te verduren van haar Noord-Hollandse burgervaders de afgelopen tijd. De Purmerendse burgemeester Don Bijl zei na vijftig jaar zijn lidmaatschap op bij de partij en nu lijkt het ook in Den Helder te rommelen: VVD-burgemeester Koen Schuiling vindt dat zijn partij foute keuzes maakt en verbetering niet in zicht is.

Dat schrijft Schuiling in een opiniestuk in het NRC. Volgens de burgemeester worden er te veel fouten gemaakt, waar vervolgens ook niet adequaat op gereageerd wordt: 'Ernstige recente missers, van de leugen van Zijlstra tot het geklungel met de dividendbelasting, leiden niet tot bezinning, maar worden in het ergste geval met een relativerende ‘grap’ afgedaan', aldus Schuiling.  

Lees ook: Burgemeester Den Helder schrijft Nashville-column: 'Oordeel niet, maar heb ze lief'

Ondertussen is er veel ongenoegen onder VVD-bestuurders, stelt de burgemeester. Ongenoegen over bijvoorbeeld de werkomstandigheden voor agenten, verplegend personeel en leraren: 'Ook al belooft men iedere privatisering, verzelfstandiging en liberalisering opnieuw dat het voortaan beter, goedkoper en efficiënter zal gaan. Weer is de mens uit beeld. Dáár wringt de schoen.'

Lees ook: Purmerendse burgemeester Don Bijl zegt VVD-lidmaatschap op

Het is niet de eerste keer dat de burgemeester in de pen klimt om zijn ongenoegen over het handelen van zijn partij te delen. Eerder schreef hij ook al een in een brief aan het NRC over VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff: 'Waarom staat de voorman van de liberale partij niet voor kernwaarden van onze democratische rechtsstaat? Waarom surft hij mee op de golven van populisten?' 

Lees ook: Burgemeester Hilversum: "Teveel mensen voelen zich niet meer gehoord"

In november vorig jaar zei Burgemeester Marco Out uit assen ook na 25 jaar zijn lidmaatschap bij de partij op. Volgens Schuiling verwoorden de afzwaaiende burgemeesters het breed ongenoegen dat onder veel bestuurders met een VVD-signatuur leeft. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!