Ga naar Content

Burgemeester en hertenfluisteraar smeren leeuwenpoep op Zandvoorts spoor

Hoe voorkom je dat loslopende herten het spoor op rennen? Juist, met leeuwenpoep. Burgemeester Niek Meijer hielp vandaag mee met het verspreiden van de uitwerpselen langs het spoor bij Zandvoort.

De geur van de uitwerpselen van het grote roofdier zouden de herten op afstand moeten houden. Een echte oplossing tegen de aanhoudende hertenoverlast is het niet.

Lees ook: Trein en hert in botsing nabij station Zandvoort

Maar volgens de burgemeester die gewapend met schepje en emmer langs de sporen loopt zouden alle beetjes helpen. "Want dit zijn duidelijk gevaarlijke punten." 

Niet hoe wij met natuur omgaan
"Het hek wat op dit moment tijdelijk wordt neergezet zou wel heel functioneel kunnen zijn." Maar het hele gebied omhekken zou volgens de burgemeester ook geen oplossing zijn: "Dat past niet bij de manier waarop wij in Nederland met de natuur willen omgaan", aldus Meijer.  

Lees ook: Bouw hertenwerend hek Waterleidingduinen gaat verder, bezwaar ongegrond

Hertenfluisteraar Willem van der Sloot helpt ook een handje mee met het verspreiden. Hij hoopt dat het leeuwenpoep helpt nieuwe ongelukken te voorkomen. "Als het werk voorkomt het een hoop dierenleed. Het is ook voor mensen niet leuk als je hier een hert voor de trein ziet gaan."  

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: