Ga naar Content

Bouw hertenwerend hek Waterleidingduinen gaat verder, bezwaar ongegrond

Het hek, wat herten moet weren om Zandvoort in te trekken na de bronsttijd, kan afgebouwd worden. De bouw van was stilgelegd, omdat iemand bezwaar had aangetekend. Dat bezwaar is ongegrond verklaard, waardoor de werkzaamheden verder kunnen.

Het hek in de Waterleidingduinen is zo'n achthonderd meter lang en was voor een paar honderd meter aangelegd. De werkzaamheden kwamen in november plotseling stil te liggen, omdat een nog onbekend persoon bezwaar aantekende. Hij of zij vond het hek niet in de omgeving passen en twijfelde aan het nut van het hek. De gemeente Zandvoort bleek ook iets te voorbarig gehandeld te hebben, aangezien de bezwaarprocedure nog liep.  

Lees ook: Bezwaarmaker hertenhek Zandvoort vindt hekwerk niet passen en twijfelt aan nut

Niet naar Zandvoort
Het hek is een idee van ondermeer 'hertenfluisteraar' en Zandvoorter Willem van der Sloot. Het zou herten moeten verhinderen om volgende winters weer richting Zandvoort te trekken. Willem maakte vandaag beelden waarop te zien is dat de bouw verder is gegaan. In de duinen zelf wordt nu gejaagd op de herten, om de populatie fors te verminderen. 

Lees ook: Hertenfluisteraar Willem baalt enorm van stilleggen bouw hek: "Het is ongehoord"

Gevaarlijke verkeerssituaties
Ook deze winter hebben veel herten weer hun toevlucht genomen in de straten van Zandvoort. Daardoor kunnen zo nu en dan gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan. Treinen moeten af en toe ook rustiger rijden bij het station van Zandvoort om de herten niet aan te rijden.

Herten op het spoor in Zandvoort, trein in de remmen - NH Nieuws

Foto: Rob Pot