Ga naar Content
Amsterdam

Homoseksuele predikant Bussumse kerk houdt liefdesviering in Amsterdam

9 januari 2019, 14.45 uur · Aangepast 9 januari 2019, 15.14 uur
Door: · Foto: ANP

Dominee Wielie Elhorst van de protestantse kerk in Bussum houdt vanavond met belangenorganisatie COC een Viering van de Liefde bij het Homomonument in Amsterdam. Als homoseksuele predikant vond hij dat er een positieve tegenactie moest komen op de controversiële Nashvilleverklaring, zo legde hij vanochtend uit op NH Radio.

Elhorst, die predikant is in Bussum en Amsterdam, kende de beruchte Nashvilleverklaring al voor het nieuws bekend werd dat de anti-homoverklaring ook door prominente Nederlanders was ondertekend. "Maar ik was tamelijk verbijsterd dat de verklaring door Nederlandse predikanten zo letterlijk is overgenomen."

Lees ook: 'Viering van Liefde' in Amsterdam tegen omstreden Nashville-verklaring

Hij vindt het vooral ernstig dat ze ook is ondertekend door Tweede Kamerlid Kees van der Staaij van de SGP. "Van der Staaij zou als politicus moeten weten wat er in de afgelopen tien, vijftien jaar is gedaan om contact te zoeken en zou moeten begrijpen hoe daar nu met deze verklaring een streep door is gezet."

Uitdrukking van verbondenheid
Hoewel Elhorst niet had verwacht dat de verklaring überhaupt zou overwaaien naar Nederland - laat staan de impact die het zou hebben, is hij wel blij met alle steunende reacties die mensen hebben geuit. "Vanavond is dan ook een uitdrukking van verbondenheid en een signaal naar mensen toe dat het anders en beter kan."

Lees ook: SGP-fractievoorzitter Huizen: 'Nashville-verklaring is niet mijn verklaring'

De Viering van de Liefde is volgens hem een positieve tegenactie op de Nashvilleverklaring. Elhorst: "Ik sta er vanavond met een gevoel van zorg, omdat ik dat wil delen, en tegelijkertijd met een gevoel van hoop." De dienst is om 19.00 uur bij het Homomonument op de Prinsengracht, naast de Westerkerk in Amsterdam.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!