Ga naar Content
West-Friesland

Spectaculaire show tijdens jubileumjaar voor Westfriese Sportverkiezing

9 januari 2019, 12.24 uur · Aangepast 9 januari 2019, 15.46 uur
Door: · Foto: ANP

De 25e editie van het jubileumgala van de Westfriese Sportverkiezing is aanstaande zondag in schouwburg Het park. Het gala is een regionaal podium voor de Westfriese sportwereld. "Het belooft een spectaculaire show te worden waarbij sport en sportmensen in een ambiance van dynamiek en entertainment volop in de schijnwerpers worden gezet", aldus de organisatie.

Het gala staat dit jaar in het teken van het zilveren jubileum. Alle winnaars van de afgelopen 25 jaar zijn deze editie uitgenodigd. Zo ook Ernesto Hoost, hij werd in 1994 de allereerste Westfriese sportman van het jaar. "Westfriese sporters mogen best trotser zijn als ze genomineerd worden. Dat moeten ze uitstralen", zegt Hoost.

Jury
De juryleden hebben de sportprestaties van de Westfriese sporters het afgelopen jaar op de voet gevolgd. "Ook dit jaar blijkt dat de genomineerden van de Westfriese Sportverkiezingen borg staan voor sport van heel hoog niveau. Dat maakte het soms heel lastig om te komen tot een verantwoorde keuze voor de nominaties en dat zorgt misschien weer voor verrassende winnaars", aldus de jury.

Genomineerden
Dit jaar zijn de genomineerden voor sportvrouw van het jaar: Anna Sjoukje Runia (atletiek), Irene Schouten (schaatsen) en Nadine Visser (atletiek). Simon Schouten (schaatsen), Nicholas Heiner (zeilen) en Rob Hartog (motorrijden) maken dit jaar kans om sportman van het jaar te worden. De genomineerde sporttalenten zijn: Robin Duson (schaken), Mike van Vugt (karitng) en Jordy van Workum (schaatsen).

Lees ook: Relletje om uitslag sportverkiezing West-Friesland

De aangepaste sporters zijn: Bas Takken (zwemmen), Megan Hollander (badminton) en Caroline Groot (wielrennen). De titel sportcoach van het jaar kan gewonnen worden door: Dennis Lens (badminton), Sander van Dijk (zaalvoetbal) en Charles van Altena (voetbal). De genomineerden voor sportploeg van het jaar zijn: WV West-Frisia (wielrennen), HBV (badminton) en Hovocuba (zaalvoetbal).

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!