Ga naar Content
Sport

Relletje om uitslag sportverkiezing West-Friesland

16 januari 2012, 22.55 uur · Aangepast 3 februari 2015, 17.23 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Wouter Roosenboom

HOORN Wielrenner Pim Ligthart is teleurgesteld dat hij tijdens de sportverkiezing van West-Friesland naast de prijzen heeft gegrepen. De nationaal kampioen op de weg moest bridger Bauke Muller voor laten gaan en dat steekt, zo twittert hij.

'Sportverkiezing West Friesland kiest voor een bridger. Wist niet dat kaartspelletjes als sport gezien werd', zo twitterde Ligthart maandagavond. De eveneens genomineerde wielrenner Jetse Bol is het eens met Ligthart. 'Niet Pim Ligthart of ik win de West Friese sportverkiezing, maar een of andere bridgespeler.... Je weet toch volle bak afzien.'

Muller verdiende de prijs omdat hij voor de tweede maal wereldkampioen bridge werd. Volgens Muller tonen de beide wielrenners zich slechte verliezers. "Misschien moeten ze zich eerst verdiepen in de sport. Maar ik wil me niet teveel met die jongens bemoeien. Misschien is het hun eerste reactie en menen ze het niet zo kwaad."

Bol zegt allerminst te hebben verwacht dat hij zou winnen. Voor hem telt bij sport vooral de fysieke inspanning. Teleurstelling is er wel bij Ligthart. "Ik vind 't jammer.  Het is een mooie prijs met een stukje erkenning uit de regio. Ik ben Nederlands kampioen geworden en heb een mooi seizoen gehad. Als ik het nu niet wordt, wanneer dan wel?"

Vooral het feit dat een denksporter er met de prijs vandoor gaat, steekt hem. "We hebben toch ook geen prijzen voor Monopoly? Ik vind het een lachertje."

Overigens ontbraken beide wielrenners bij de uitreiking van de prijs, omdat ze op trainingskamp in Spanje zijn.