Ga naar Content
Noord-Holland

Harde windstoten trekken over de provincie: op Texel al ruim 100 km/uur

8 januari 2019, 07.59 uur · Aangepast 8 januari 2019, 09.54 uur
Door: · Foto: ANP

De harde windstoten die sinds vannacht over de provincie trekken, lijken rond deze tijd tot een hoogtepunt te komen. Er mag dan officieel geen sprake zijn van een storm, langs de kust bereikt de wind snelheden van boven de 80 kilometer per uur. Op Texel is zelfs de 100 kilometer per uur-grens al bereikt.

"Het waait pittig", constateert NH-weerman Jan Visser dan ook. Na Texel is het West-Friese Berkhout voorlopig goed voor de hardste windstoten. Voor 7.30 uur was daar al 84 kilometer per uur genoteerd, aldus Visser. 

(Artikel gaat verder onder de tweet)

Lees ook: Windstoten en zware regen op komst; drukke spits verwacht

Windkracht 8
Aan de kust is volgens de weerman sprake van windkracht 8, in andere delen van Noord-Holland blijft het op veel plaatsen beperkt tot windkracht 5-6. Het stormachtige weer houdt nog enkele uren aan, verwacht Visser. 

Op de weg leidt de harde wind vooralsnog niet tot grote problemen. Er staan op dit moment geen lange files. Op Schiphol zijn gisteren voor vandaag al 159 vluchten geschrapt vanwege de harde windstoten.

Door de extreem hoge waterstand is het niet mogelijk om de afvaart van 09.00 uur vanaf Texel te varen. Dat laat Teso weten in deze tweet:

💬Stormfoto?
Heb jij het stormachtige weer vastgelegd op video of een foto? Stuur ons jouw plaatjes op 0630093003!