Ga naar Content
Noord-Holland

Windstoten en zware regen op komst; drukke spits verwacht

7 januari 2019, 20.46 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

Het gaat flink waaien en regenen vannacht. Het KNMI heeft code geel afgegeven en ook onze eigen weerman Jan Visser verwacht dat de ochtendspits flink wat last zal ondervinden van het slechte weer.

"Met name aan de kust en in het Waddengebied is de wind sterk", legt Visser uit. Ook het KNMI waarschuwt voor de harde wind. Er worden windstoten tot 100 kilometer per uur verwacht. "Maar we moeten ook niet overdrijven, code geel is geen code oranje en ook geen code rood", legt de nuchtere weerman uit.

Lees ook: Schiphol zet zich schrap voor storm, KLM annuleert nu al 159 vluchten

De wind zal het sterkst zijn aan de kust en pas in de avond weer gaan liggen.

Springtij
Naast het slechte weer is het ook nog eens springtij. De combinatie van het hoge water en het slechte weer kan ervoor zorgen dat het water langs dijken extra hoog komt te staan. "Mensen die dinsdag langs de kust willen lopen moeten extra alert zijn", adviseert Visser. "Het kan zelfs zo gaan waaien, dat dijken worden afgesloten voor bezoekers."

Lees ook: Eerste storm op komst: windkracht 9 én springtij

De dagen na de storm klaart het volgens Visser weer op en is de kans groot dat de zon weer tevoorschijn komt. "Het wordt donderdag ook een stukje kouder met temperaturen die 's nachts rond het vriespunt liggen."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!