Gelijkspel ex-internationals en Kon. HFC in Nieuwjaarsduel

Koninklijke HFC heeft in de de traditionele Nieuwjaarswedstrijd met 3-3 gelijk gespeeld tegen de ex-internationals. De doelpunten van HFC kwamen op naam van Bart Nelis (2x) en Lucas Verstraten. Voor Oranje scoorden Romano Denneboom, Andwele Slory en Martijn Reuser.

De voorzitter van Koninklijke HFC sprak vooraf over de oorlogsjaren waarin de Nieuwjaarswedstrijd niet gespeeld kon worden door de dreiging van de Duitse bezetter. Hij maakte zo een mooi bruggetje naar de bedreigde Haarlemse burgemeester Jos Wienen, die de aftrap verrichtte van de 86e aflevering van de Nieuwjaarswedstrijd.

Geen De Boertjes en Van Hooijdonk
De ex-internationals hadden de afgelopen twee edities gewonnen, maar misten dit jaar een paar spelers met veel interlands achter hun naam, zoals de broertjes De Boer en Pierre van Hooijdonk. Andy van der Meijde zou voor het eerst meedoen, maar meldde zich af omdat zijn verstandskies was getrokken. Stan Valckx verving hem op het laatste moment.

Vroege voorsprong
Oranje kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Nadat de bal van de paal afspatte, schoot Denneboom in de rebound de openingstreffer binnen. Beide poegen kregen wel wat kansen, maar tot doelpunten leidde dat niet meer in de eerste helft, hoewel Denny Landzaat nog dicht bij een doelpunt was met een lobje over de keeper.

Meer actie in tweede helft
Zes minuten na de rust trok aanvoerder Bart Nelis van Kon. HFC de stand weer gelijk. Weer zes minuten later schoot Nelis ook de 2-1 binnen. De internationals leken conditioneel te kort te komen en de ploeg van coach Sjaak Swart kwam twee minuten later goed weg toen de bal van de paal afketste. In het vervolg van de tweede helft leek het wel een schiettent op het doel van keeper Sander Westerveld. Maar nadat Lucas Verstraten tekende voor de 3-1 wilden de ex-internationals toch niet verliezen. Op aangeven van Denneboom kon Slory de aansluittingstreffer maken en Martijn Reuser trok in twee minuten voor tijd de stand nog gelijk met een prachtig afstandsschot. De 3-3 was ook meteen de eindstand.