Ga naar Content
IJmond

Jubileumjaar Cultureel Dorp Wijk aan Zee feestelijk van start

4 januari 2019, 22.24 uur
Door: · Foto: Henk Tijbosch

In 1999 riep Bert Kisjes Wijk aan Zee uit tot Cultureel Dorp van Europa. Vrijdagmiddag, twintig jaar later, werd in het dorpscafé De Zon het jubileumjaar feestelijk ingeluid.

Kisjes kreeg tijdens de aftrap van de festiviteiten het eerste exemplaar van "Over ons Dorp" uitgereikt van de auteur van zijn biografie (en tevens chef nieuws van NH), Jacky de Vries. Een boek met teksten van filosoof Kisjes zelf, ter gelegenheid van het jubileum. Ook loco-burgemeester van Beverwijk, Brigitte van den Berg, en Samira Rafaela, nummer drie op de Europese lijst van D66, waren present. 

Lees ook: Groep muzikanten terug van felicitatiereis naar Tsjechië: "Eén woord: Geweldig!"

Cultureel Dorp is een verbond van elf dorpen in Europa. Gastvrijheid, muziek maken, en samen eten en drinken zijn daarbij belangrijke kernwaarden.

Feest
Het twintigjarige jubileum wordt dit jaar groots gevierd. Met onder meer een speciale editie van het Cultural Village Schaaktoernooi tijdens Tata Chess, tussen 14 en 16 januari.

Op 9 februari is er een dorpsfeest in sporthal De Moriaan. Later dit jaar wordt een dorpenweekend georganiseerd, waarvoor gasten uit de culturele dorpen in Europa zijn uitgenodigd. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!