Ga naar Content

Geruzie over felgekleurd huis in Den Helder: "Van mij mag 'ie afbranden"

Na zalmroze en turquoise vond Ineke van Amersfoort (82) uit Den Helder het tijd om háár huis appeltjesgroen te schilderen. "Ik word er gewoon vrolijk van", zegt ze tegen NH Nieuws. De buurt en de gemeente denken daar anders over en eisen dat het huis in een andere kleur wordt geschilderd.

Morgen probeert Ineke in een laatste poging om haar appeltjesgroen te verdedigen voor de gemeente. "Het is gewoon willekeurig", zegt Ineke pissig. "Rood mag, blauw mag, geel mag. Dan mag appeltjesgroen ook."

Maar omwonenden zeggen dat ze er last van hebben; vooral als de zon erop staat en het groen in de huiskamers reflecteert. Zo klaagt een buurman over een groene gloed in zijn badkamer.

Lees ook: Burenruzie over hondenpoep en luidruchtige seks in Heerhugowaard: "Zielig mannetje, lul!"

Toch zijn er in de buurt ook liefhebbers van het groene huis. Zij steunen Ineke. Van de overburen ontving ze een kaartje met daarin de woorden: "Wij vonden alle kleuren die je hebt gekozen heel vrolijk."

Kleurbeleid
Vrolijk of niet, de gemeente staat erop dat de kwast er overheen gaat. Na zes weken komt de omgevingscommissie, die gaat over het kleurbeleid in de wijk, met een definitieve uitspraak.

Bekijk hier de reportage en oordeel zelf. Mooi appeltjesgroen is niet lelijk? 

Geruzie over felgekleurd huis in Den Helder: "Van mij mag 'ie afbranden" - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: NH Nieuws