Start van hoofdcontent

NOORD-HOLLAND

nl

Rustige jaarwisseling in de provincie: oud en nieuw verlopen zonder grote incidenten

1 januari 2019, 11.17 uur · Aangepast 1 januari 2019, 13.44 uur · Foto: Rick van Sloneker

De jaarwisseling is in onze provincie zonder al te veel en grote incidenten verlopen. Dat blijkt uit een rondgang van NH Nieuws langs Noord-Hollandse ziekenhuizen en Veiligheidsregio's. Wel had de brandweer in met name Amsterdam de handen vol vannacht.

De grotere incidenten vonden plaats in Zandvoort en Julianadorp. In de badplaats vond in een horecagelegenheid een vechtpartij plaats, waarna een agent meerdere keren in het gezicht werd gestompt. In Julianadorp gingen twee auto's en de carports van twee huizen in vlammen op.

Lees ook: Jaarwisseling Zandvoort ontsierd door vechtpartij: agent meerdere keren tegen hoofd gestompt

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord laat weten dat de hulpdiensten op het incident in Julianadorp en een brandje in Den Helder na een rustige nacht achter de rug hebben. Dat geldt ook voor de hulpdiensten in de Veiligheidsregio Kennemerland. "Het was een rustige avond zonder al te veel gekke dingen", meldt een woordvoerder. "Het waren vooral containerbrandjes en brandjes op straat met een hoopje vuurwerk of zoiets."

Lees ook: Amsterdam luidt 2019 in met talloze branden en brandjes

Een medewerker van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek vertelt dat de jaarwisseling in die regio slechts werd ontsierd door een autobrand en één geval van agressie in het openbaar. Er werd zwaar vuurwerk naar een brandweerauto gegooid, licht hij toe. 

Vuurwerkslachtoffers
Bij de ziekenhuizen van de Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar en Den Helder wordt ook gesproken van 'een rustige jaarwisseling'. Toch meldden zich in Alkmaar zeven vuurwerkslachtoffers. Vier van hen met handletsel, een met oogletsel, een met oog- en neusletsel en iemand met beenletsel.

In Den Helder kwamen twee vuurwerkslachtoffers binnen. Een van hen had brandwonden in het gezicht, de ander raakte gewond aan de arm. Bij het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk kwamen in totaal 32 patiënten binnen, van wie 11 vuurwerkslachtoffers. Vorig jaar kwamen er, om uiteenlopende redenen, 18 mensen binnen.

Lees ook: Timelapse: IJmond knallend het jaar uit

Alcoholvergiftiging
Waar er vorig jaar nog vijftien mensen met een alcoholvergiftiging in het ziekenhuis in Alkmaar belandden, was dat er afgelopen nacht slechts eentje. In Den Helder waren er drie (meerderjarigen).

Op de spoedeisende hulpafdeling van het Zaans Medisch Centrum zijn vannacht drie mensen behandeld. Zij hadden met name brandwonden aan de handen, aldus het ziekenhuis.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!