Haarlem

NL
V

Jaarwisseling Zandvoort ontsierd door vechtpartij: agent meerdere keren tegen hoofd gestompt

1 januari 2019, 10.06 uur · Aangepast 1 januari 2019, 18.01 uur

De nieuwjaarsnacht in Zandvoort is onrustig verlopen. Na een vechtpartij in een horecagelegenheid werden drie jongemannen aangehouden.

Als de politie rond 4.30 uur op een melding van een vechtpartij in een café in de Haltestraat afgaat, zien agenten hoe uitsmijters enkele agressievelingen naar buiten proberen te werken.  

'Vol in verzet'
Als de politie een 19-jarige man uit de kroeg haalt, gaat hij 'vol in verzet'. Hij stompt een van de politiemensen meerdere keren tegen het hoofd en neemt de benen. Aanvankelijk verliezen de agenten hem uit het oog, maar als de vlam kort daarna in de nabijgelegen Rozenobelstraat opnieuw in de pan slaat, blijkt de eerder gevluchte verdachte ook daarbij betrokken te zijn.  

Lees ook: Carports en auto's in vlammen op in woonwijk Julianadorp

Opnieuw gaat hij ervandoor, maar moet zijn vluchtpoging staken als hij in de Achterstraat onderuitgaat. Als de politie hem in de boeien slaat, proberen twee mannen hem tevergeefs uit handen van de politie te bevrijden. Deze twee 21-jarige Zandvoorters zijn net als hun 19-jarige plaatsgenoot opgepakt en vastgezet. 

Lees ook: Stoel in de fik in portiekwoning Den Helder: bewoner gewond

Of er bij de vechtpartij in het café gewonden zijn gevallen, is niet bekend. Hoewel aanwezige agenten een man met verwondingen in zijn nek aantroffen, wilde hij niet kwijt hoe hij dat letsel had opgelopen. "Het is afwachten of hij nog aangifte komt doen", aldus een politiewoordvoerder.   

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!