Ga naar Content

Getroffen voetbalclub Duinrand S. klaar voor benefietwedstrijd

Voetbalclub Duinrand S in Schoorl is klaar voor de nieuwjaarswedstrijd. Het jaarlijkse feest is in allerijl veranderd in een benefietwedstrijd. De club heeft geld nodig voor de herbouw van de kantine die met kerst voor een deel uitbrandde.

De brandgeur hangt nog steeds om de kantine en er liggen nog verkoolde stukken hout op het pad. Ondertussen zijn vrijwilligers met man en macht in de weer om alles klaar te zetten voor de benefietwedstrijd op nieuwjaarsdag. "Geweldig hoe iedereen mee doet. Het gaat fantastisch," vertelt jeugdtrainer Dave Dekker van Duinrand S.

Lees ook: Brand in kantine bij voetbalvereniging

Inmiddels is een crowdfundactie opgestart en jeugdleden halen statiegeldflessen en oud papier op voor de herbouw van de kantine. "Er is nu zo'n 5.000 euro binnen. Het is fantastisch voor de club. Van jong naar oud, ierereen draagt een steentje bij."

Lees ook: Verdriet om afgebrande voetbalkantine

Vrijwilliger Nico Bakker denkt nog elke dag aan de brand: "Maar dat er nu zo'n mooie actie is gestart, doet wel goed." Elma Bakker heeft er alle vertrouwen in dat het ook echt goed komt: "Van Schoorl is wel bekend dat iedereen meeleeft en meehelpt. 'In de brand uit de brand', zeggen we hier altijd, maar het was wel schrikken." 

De benefietwedstrijd van Duinrand S begint om 15:00 uur. Mobiele kantine is aanwezig met gesponsoorde hapjes en drankjes.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!