Alkmaar

Verdriet om afgebrande voetbalkantine: "Was 't hart van Schoorl"

26 december 2018, 11.57 uur · Aangepast 26 december 2018, 14.15 uur · Foto: NH Nieuws

Whatsapp

"Een heel triest gebeuren." Zo omschrijft Kees Hoogeboom de penningmeester van voetbalclub Duinrand S. 'zijn' afgebrande voetbalkantine. Rond drie uur vannacht ontstond er in de keuken van het clubhuis aan de Smeerlaan in Schoorl een brand. De nieuwjaarswedstrijd is afgelast.

Hoogeboom staat samen met jeugd trainer Dave Dekker verslagen naar de kantine te kijken. Binnen checken ze de schade. "Alles is totaal zwart en afgebrand. Onherstelbaar beschadigd. Zowel de keuken als kantine", aldus Dekker. Voorlopig gaat 'ie niet open.

Lees ook: Brand in kantine bij voetbalvereniging Schoorl

'Doodzonde'
Hij is al jaren bezig voor de jeugd bij de vereniging. "Dit doet me wat. Het is het sociale hart van het dorp. Doodzonde. Absoluut."

De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. Deze zou in de keuken zijn ontstaan. "Ik hoop dat het een stoomstoring is en niet is aangestoken. Dat zou ik heel erg vinden." De politie laat weten aan NH Nieuws geen onderzoek te doen naar brandstichting. 

Dekker: "Voor veel mensen is het een domper op de kerstvreugde, maar we zijn een sterk volkie."

Bekijk de hele reportage hier! Tekst loopt door onder de foto.

Verdriet om afgebrande voetbalkantine: "Was 't hart van Schoorl" - NH NieuwsOp nieuwjaarsdag stond er een voetbalwedstrijd gepland. Op de website laat de club weten: 'Deze is logischerwijs afgelast. Het idee is om bij of na een (feestelijke) heropening een nieuwe poging te wagen. De komende tijd zal voor Duinrand S in het teken staan van oplossingen vinden om de enorme financiële aderlatingen tegen te gaan.'

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp