Alkmaar

Ellen werkte ruim 40 jaar in verbrande voetbalkantine Duinrand S.: "Ik slaap heel slecht"

27 december 2018, 16.11 uur

Whatsapp

Als iemand getroffen is bij voetbalclub Duinrand S. door de brand van afgelopen week, dan is het wel Ellen Ruis. Ze werkt al meer dan veertig jaar daar in de kantine. Die raakte in de nacht van Eerste op Tweede Kerstdag flink beschadigd door een brand.

Het vuur is vermoedelijk in de keuken van de kantine ontstaan. Daar is dan ook niets meer van over. De kantine heeft veel rook- en waterschade opgelopen, maar is gelukkig grotendeels intact gebleven. 

Lees ook: Afgebrande kantine Schoorl was hart van het dorp

"Ik heb niet zo'n prettige Kerstdagen gehad, dat snap je wel. Ik heb er ook slecht van geslapen", vertelt Ellen. Zij en de kantine van Duinrand S. waren twee jaar geleden nog volop in beeld tijdens één van de afleveringen van het tv-programma 'Van Streek in de Stad'. Ellen wisselde daarbij een dagje van werkplek met de Amsterdamse kantinemedewerker Diego van voetbalclub Buitenveldert.

(tekst loopt verder onder video)

De kantine van voetbalclub Duinrand S bij 'Van Streek in de Stad' - NH Nieuws

Ellen vertelt dat de kantine net een opknapbeurt had gekregen en daarom is het nog treuriger dat dit nu gebeurt. Over de oorzaak van de brand is nog niets duidelijk. De kantine was al anderhalve week niet in gebruik geweest vanwege een weekend vol afgelastingen en de winterstop.

Veel steun
De voetbalclub krijgt veel steun van andere clubs uit de omgeving. "Zelfs voetbalvereniging de Koog op Texel heeft ons gebeld. VV Bergen en SV Petten hebben aangeboden dat we onze nieuwjaarswedstrijd daar mogen spelen", zegt Ellen.

Er was even sprake van dat de Nieuwjaarswedstrijd niet door zou gaan vanwege de brand. Toch laat de club vandaag op haar website weten dat de wedstrijd mogelijk wel op een 'geïmproviseerde manier' door kan gaan.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp