Ga naar Content

Gaston Starreveld mystery guest bij diner van statushouders in Velserbroek

Opeens was 'ie daar, Gaston Starreveld. Normaal verrast hij op televisie winnaars van de Nationale Postcode Loterij met zijn 'Goeeehhoeeedemorgen' maar natuurlijk vooral met geldprijzen. Vlak voor kerst was hij mystery guest op een bijzonder diner in Velserbroek.

In De Boshoek, een centrum voor dagbesteding in Velserbroek, deelde hij geen prijzen uit, maar stak hij met wenskaarten de dinergasten een hart onder de riem. Het was een idee van Jeroen Schmidt van Regionale Instelling voor Beschermd Wonen (RIBW), die zijn Heemsteedse buurman bereid vond de bewoners te verrassen.

Lees ook: Statushouders koken kerstdiner voor mensen met psychisch probleem

Eén keer in de week koken statushouders uit IJmuiden in De Boshoek voor mensen met een psychisch probleem. Normaal zijn dat al bijzondere gebeurtenissen, maar door de aanwezigheid van Gaston werd het helemaal een hoogtepunt. "Fantastisch",  riepen ze in koor.

Ontroerd
Hoewel de statushouders, drie vrouwen uit Eritrea, veel minder bekend zijn met Gaston, waren ook zijn onder de indruk van het 'optreden.' Gaston las de wenskaarten voor en had vor alle aanwezigen een persoonlijk woordje. "Prachtig om al deze mensen te zien genieten", zei Jeroen Schmidt, "ik ben een beetje ontroerend zelfs."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: NH Nieuws