Alkmaar

Oceaanroeier Ralph Tuijn stelt recordpoging opnieuw uit

14 december 2018, 14.07 uur

@oceanrower_eu
@oceanrower_eu

CASTRICUM - Omdat het weer op de Atlantische Oceaan nog altijd tegenzit, heeft de Castricumse oceaanroeier Ralph Tuijn zijn wereldrecordpoging voor een tweede keer uitgesteld.

Tuijn wil in een moordend tempo de oversteek van Portugal naar het Zuid-Amerikaanse land Frans-Guyana maken: hij mikt op 55 dagen. Het huidige record staat op 96 dagen.

Lees ook: Oceaanroeier Ralph Tuijn vertrekt: 6.000 kilometer in 50 dagen 

Maar de wind staat ongunstig voor vertrek uit de Portugese havenstad Portimão. Volgende week worden betere weersomstandigheden verwacht en daarom heeft Tuijn zijn vertrek weer een week vooruitgeschoven.

Aanlandige wind
Volgens de oorspronkelijke planning zou hij woensdag al zijn vertrokken, maar een aanlandige wind gooide toen ook roet in het eten.

"Ralph heeft de keuze niet alleen gemaakt, maar heeft hierin advies gekregen. Met dit besluit zal de wereldrecordpoging een week worden uitgesteld om met veel energie en kracht de oceaanoversteek te gaan maken", laat zijn woordvoerster weten.

Plastic Soup Foundation
Tuijn zamelt met zijn roeitocht van ruim 6.000 kilometer geld in voor de Plastic Soup Foundation, die zich inzet voor het verminderen van plasticafval in de wereldzeeën.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!